De politie controleerde de bestuurder op de Leuvensesteenweg in Diest.
Volledig scherm
De politie controleerde de bestuurder op de Leuvensesteenweg in Diest. © Bollen

Veertiger test positief op drugs achter stuur

 1. West-Vlaamse kunstenaar kiest Citadel in Diest als decor voor project Blind Spot: “Het lijkt alsof de muren er met elkaar praten”
  PREMIUM
  Diest

  West-Vlaam­se kunstenaar kiest Citadel in Diest als decor voor project Blind Spot: “Het lijkt alsof de muren er met elkaar praten”

  Kunstenaar Henk Delabie (54) uit het West-Vlaamse Geluwe, een plek ergens tussen Kortrijk en Ieper, mag in Diest een kunstwerk installeren aan de Citadel. Zijn zogenaamde Blind Spot creëert een afgesloten ruimte waar je kan binnenkijken via nauwe spleten. “Wat er daar de komende jaren groeit, blijft onaangeroerd.” Wij spraken met de man over zijn bijzonder project.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden