Politie controleerde de bestuurder op de Leuvensesteenweg.
Volledig scherm
Politie controleerde de bestuurder op de Leuvensesteenweg. © Bollen

Veertiger test positief op cannabis

 1. Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”
  PREMIUM
  Overijse

  Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”

  Het zesjarige paard Ease dat twee weken geleden in vijf dagen van Overijse naar Lummen stapte om er geopereerd te worden aan de nekwervels is dinsdagochtend overleden in de Limburgse paardenkliniek. De uiterst complexe operatie zelf was goed gelukt, maar na afloop vond het dier de kracht niet meer om recht te staan. “We hebben hard gezwoegd om Ease te redden, maar eigenlijk kwam alle hulp te laat.”
 2. Bestuurder van opgedreven bromfiets onder invloed drugs én wapen en drugs op zak

  Bestuurder van opgedreven bromfiets onder invloed drugs én wapen en drugs op zak

  In de Molenstraat in Scherpenheuvel-Zichem heeft de politie zaterdagavond een bromfiets aan de kant gezet. De bromfiets bleek opgedreven en reed in plaats van de toegestane 25 kilometer per uur, maar liefst 66. De 34-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem was onder invloed van drugs én hij had speed, cannabis en een verboden wapen op zak. Zijn passagier bleek eveneens in het bezit van een verboden wapen. Het hoeft geen betoog dat ze allebei hun tocht moesten staken.