De Straat achter burgemeester De Graef verandert vanaf 1 november van rijrichting. Vanaf nu zal je wel deze straat kunnen inrijden.
Volledig scherm
De Straat achter burgemeester De Graef verandert vanaf 1 november van rijrichting. Vanaf nu zal je wel deze straat kunnen inrijden. © PGA

Vanaf 1 november treedt nieuw circulatieplan in werking in Diest: “Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte”

DiestVanaf maandag 1 november voert de stad Diest een nieuw verkeerscirculatieplan voor de binnenstad in. Dat moet fietsers en voetgangers meer ruimte geven. Het nieuwe plan verhoogt bovendien de verkeersveiligheid voor elke weggebruiker, terwijl de winkelstraten vlot bereikbaar blijven.

  1. Dit is de agenda van de sint: hier komt sinterklaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Dit is de agenda van de sint: hier komt sinter­klaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland

    Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Boutersem, Kortenaken en Kortenberg al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.