De lokale politie Demerdal-DSZ zette een extra verkeersploeg in voor de controleactie
Volledig scherm
De lokale politie Demerdal-DSZ zette een extra verkeersploeg in voor de controleactie © Bollen

Twee rijbewijzen ingetrokken tijdens verkeersactie, geseinde man voor onderzoeksrechter

Diest/Scherpenheuvel-Zichem/AarschotDe lokale politie Demerdal-DSZ zette zaterdag tussen 15 en 23 uur een extra verkeersploeg in. Twee bestuurders onder invloed van drugs werden gecontroleerd en moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Het ging daarbij om een 42-jarige vrouw uit Tielt-Winge en een 28-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem.

 1. Verkeersactie levert tal van boetes op
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem

  Verkeersac­tie levert tal van boetes op

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde woensdag een lokale verkeersactie met 5 medewerkers. Er werden tal van overtredingen vast gesteld op gordeldracht, GSM achter het stuur, parkeren, keuring ,… . In Scherpenheuvel-Zichem kregen 53 mensen een retributie voor overtredingen in de blauwe zone. Ze legden geen parkeerschijf of overschreden de parkeertijd. De politie wil iedereen een kans geven om voor korte tijd in het centrum te parkeren. Er zijn aan de stadsrand genoeg alternatieven om gratis langer te parkeren.
 2. Diest zoekt privé-investeerder om voormalige infirmerie te restaureren: “We kunnen niet elk oud gebouw zelf doen, dat zou de belastingbetaler ons kwalijk nemen”
  Diest

  Diest zoekt pri­vé-investeer­der om voormalige infirmerie te restaure­ren: “We kunnen niet elk oud gebouw zelf doen, dat zou de belasting­be­ta­ler ons kwalijk nemen”

  Diest is op zoek naar een privé-investeerder om de oude infirmerie in het park Cerckel te restaureren. Kostenplaatje: 1,5 miljoen euro, waarvan 500.000 gesubsidieerd. “Het is onmogelijk om alle monumenten en geklasseerde huizen zelf op te knappen, vandaar dit initiatief”, zegt schepen van Erfgoed Geert Cluckers (DDS).
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica