Draculatocht.
Volledig scherm
Draculatocht. © stad Diest

Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Pesthuizenstraat

DiestOp zaterdag 23 oktober geldt er in de Pesthuizenstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer van 18 tot 1 uur ‘s nachts. Je kan dan enkel van de Veemarkt richting de Omer Vanaudenhovelaan rijden.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. REPORTAGE. De unieke wereld van het pro-wrestling: “Slechts een performance? Die klappen zijn wel volledig écht”
  PREMIUM
  Geel/Tessenderlo

  REPORTAGE. De unieke wereld van het pro-wrestling: “Slechts een performan­ce? Die klappen zijn wel volledig écht”

  Showworstelen: we associëren het meteen met de legendarische smackdowns en over the top WWE-shows in de Verenigde staten. Figuren als The Rock en John Cena betreden er de arena als hun overdreven - inmiddels iconische - personages en worstelen erop los met veel drama en acrobatie. Het is één gigantisch, typisch Amerikaans spektakel... dat dit weekend zowaar ook te zien was op WrestleFest in Geel. En wij waren erbij. “Zij zijn niet alleen worstelaars, maar ook acteurs én hun eigen stuntmannen.”