Het psychiatrisch ziekenhuis-Broeders Alexianen krijgen een deel van de subsidies.
Volledig scherm
Het psychiatrisch ziekenhuis-Broeders Alexianen krijgen een deel van de subsidies. © Bollen

Subsidies voor organisaties die mensen begeleiden die moeilijk een job vinden

Diest/Tienen/ScherpenheuvelDe provincie Vlaams-Brabant investeert ruim 42.000 euro in 19 verschillende organisaties die arbeidszorgmedewerkers - zeg maar mensen die moeilijk een job vinden op de ‘gewone’ arbeidsmarkt - begeleiden. Een aantal organisaties in het Hageland krijgt dus een deel van de koek. De provincie voorziet ook steun voor 34 organisaties die onbetaalde arbeidsmatige activiteiten voorzien.

 1. Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?
  PREMIUM
  Diest/Aarschot

  Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatie­lijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

  In Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king