De mensen van Fluvius doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Volledig scherm
De mensen van Fluvius doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. © Koen Moureau

Stroomonderbreking centrum Diest

DiestOp dit moment is er een grote stroomonderbreking in de binnenstad van Diest.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Hebben die kindjes dan geen ouders?”: Nino (10), Michele (7) en mama Linda (34) fleuren onverzorgde graven van overleden kinderen op
  PREMIUM

  “Hebben die kindjes dan geen ouders?”: Nino (10), Michele (7) en mama Linda (34) fleuren onverzorg­de graven van overleden kinderen op

  “Waarom liggen de graven van die kindjes er zo onverzorgd bij?” Dat is de vraag die Linda (34) kreeg van haar zoontjes Nino (10) en Michele (7) terwijl ze op het kerkhof van Beringen wandelden. Het viel de broertjes op dat er weinig bloemen lagen op heel wat kindergraven. Ze besloten er iets aan te doen. Met het geld uit hun spaarpot trokken ze naar de bloemenwinkel om de graven letterlijk op te fleuren. Het gezin legde de actie vast in een video.
  Beringen
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.