De vernielde boomhut van Walter Steenwegen.
Volledig scherm
De vernielde boomhut van Walter Steenwegen. © PGA

Storm Aurore haalt boomhut neer: “We hebben een krak gehoord maar dachten dat het in het park was”

DiestIn de nacht van woensdag op donderdag trok storm Aurore over ons land, en dat heeft ook Walter Steenwegen uit Diest geweten. De krulwilg - die toch al enige tijd in zijn tuin stond - heeft het begeven, en zo ook zijn boomhut. 

 1. 35.000 bloembollen moeten zorgen voor kleur in Beverlo
  Beringen

  35.000 bloembol­len moeten zorgen voor kleur in Beverlo

  Vanaf de lente zal het Heymansplein in Beverlo volop in bloei staan. Donderdag startte in de vroege ochtend de machinale aanplanting van zo’n 35.000 bloembollen. Het gaat om vier verschillende soorten bloembollen met opeenvolgende bloeimomenten. In maart kan je vooral genieten van krokussen, gevolgd door hyacinten en narcissen. Eind april ontluiken de tulpen. “Op die manier bekomen we een langere bloeiperiode en kunnen we langdurig genieten van deze prachtige bloemen. Zo willen we opnieuw kleur brengen in Beverlo en het straatbeeld nog gezelliger maken”, aldus schepen van Groen Jean Vanhees (CD&V). “Dankzij deze bloembollen verzekeren we de bijen van meer voedsel”, voegt schepen van Milieu Tijs Lemmens (N-VA) nog toe.
 2. Diest voor één dag gaststad van het legendarische Brusselse concertformat Stoemp!
  Diest

  Diest voor één dag gaststad van het legendari­sche Brusselse concertfor­mat Stoemp!

  Op vrijdag 26 november 2021 is Diest voor één dag gaststad van het legendarische Brusselse concertformat Stoemp! Al meer dan 10 jaar laat VI.BE, hét aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, je met Stoemp! op authentieke locaties grote namen herontdekken en kan je jong muzikaal talent stappen zien zetten in Brusselse cafés. Ieder jaar dompelt ‘Stoemp!’ zich ook onder in de muzikale scene van een stad met een toonaangevend muziekbeleid. Dit jaar houden ze op 26 november halt in Jeugdhuis Tijl waar het beloftevolle Neptune-Bloom onze stad vertegenwoordigt.