Aan de Halensebaan in Diest moesten 221 bestuurders blazen.
Volledig scherm
Aan de Halensebaan in Diest moesten 221 bestuurders blazen. © Bollen

Stevig doordrinken kost bestuurder 's anderendaags alsnog zijn rijbewijs

 1. Buitenschoolse kinderopvang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”
  PREMIUM
  Scherpenheivel-Zichem

  Buiten­school­se kinderop­vang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”

  De scholen en buitenschoolse kinderopvang in Scherpenheuvel-Zichem worden geconfronteerd met pijlsnel stijgende coronacijfers. De opvang blijft geopend en blijft inzetten op een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening. Enkele scholen kunnen niet anders dan klassen sluiten of helemaal overschakelen op afstandsonderwijs. De opvanglocaties van de buitenschoolse kinderopvang preventief sluiten, is geen maatschappelijk verantwoorde keuze, klinkt het. “Veel ouders hebben immers geen andere mogelijkheid dan beroep doen op de dienstverlening van de kinderopvang. Vooralsnog houden we de locaties van de kinderopvang open en blijven we er alles aan doen om deze ouders een aanbod te kunnen blijven bieden in deze moeilijke tijden.”
 1. Diest krijgt natuurbegraafplaats: “Door corona hebben we de natuur terug leren appreciëren om ons op te laden en om ons energie te geven”
  Diest

  Diest krijgt natuurbe­graaf­plaats: “Door corona hebben we de natuur terug leren apprecië­ren om ons op te laden en om ons energie te geven”

  De Diestse gemeenteraad keurt het voorstel van oppositiepartij Groen om natuurbegraafplaats aan te leggen goed. Iedereen was overtuigd want schepen Pascale Vanaudenhove (Open Diest) bleek er al langer mee bezig te zijn. “Groen heeft het inderdaad ook opgepikt, maar op zich is dat oké. Dan weten we dat iedereen er achter staat”, vertelt schepen Vanaudenhove.
 2. Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar: “Nog eens de zee zien of een laatste douche pakken, het zijn kleine dingen die doodzieke mensen graag nog willen doen”
  PREMIUM
  Tongeren/Beringen

  Wens Ambulance­zorg bestaat vijf jaar: “Nog eens de zee zien of een laatste douche pakken, het zijn kleine dingen die doodzieke mensen graag nog willen doen”

  De Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar en daarom werd voorzitter Leighton Hoovelts zaterdagavond getrakteerd op een verrassingsfeestje. Het ideale moment om eens stil te staan bij alle laatste wensen die hij met zijn vzw uit Tongeren de laatste jaren nog deed uitkomen. “Je weet dan al dat je die mensen zal moeten afgeven, daarom is het soms ook bijzonder intens", vertelt hij.