Burgemeester van Halen Erik Van Roelen (CD&V), Christophe De Graef (Open Diest) van Diest, Hans Vandenberg (CD&V) van Bekkevoort en Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel stelden met trots hun vaccinatiecentrum in Diest voor.
Volledig scherm
Burgemeester van Halen Erik Van Roelen (CD&V), Christophe De Graef (Open Diest) van Diest, Hans Vandenberg (CD&V) van Bekkevoort en Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel stelden met trots hun vaccinatiecentrum in Diest voor. © bollen

Stadsmedewerkers zetten familie en collega’s op voorrangslijst voor vaccinatie. Stad Diest opent tuchtonderzoek

DiestIn Diest hebben twee medewerkers van de gemeente, die aan de slag waren in het vaccinatiecentrum, vijf collega’s en nog tien anderen op de voorrangslijst laten plaatsen, zodat ze vroegtijdig een spuitje kregen. Na een hoorzitting heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst van 1 personeelslid stop te zetten met onmiddellijke ingang. Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. Vandaag volgt een tweede hoorzitting door het schepencollege van gelijkaardige feiten bij een ander personeelslid.

  1. Een tweede ooievaarskuiken gespot in Webbekoms Broek
    Diest

    Een tweede ooievaars­kui­ken gespot in Webbekoms Broek

    Sinds 1 april heeft een koppeltje ooievaars hun intrek genomen in de nestpaal aan het bezoekerscentrum van het Webbekoms Broek. “Dit is het eerste jaar dat ze hier zo lang zitten en aan het broeden zijn”, vertelde Jef Vankrunkelsven, vrijwilliger en gids bij het Webbekoms Broek eerder aan HLN. Na 33 dagen vol spanning afwachten werd enkele weken geleden het eerste ooievaarskuiken is geboren in Webbekoms Broek. Er kon op dat moment nog niet gezegd worden over hoeveel kuikens het precies zou gaan. Tot visueel verteller Ivan Vlietlinck uit Diest enkele prachtige beelden kon vastleggen. Daarop is te zien dat er twee ooievaarskuikens verstopt zitten in het nest. Benieuwd of er nog meer ooievaarskuikens zullen volgen.