Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). © PGA, Bollen

Stadsmedewerker D.L. uit Diest, die zichzelf en familie op voorrangslijst voor vaccin liet zetten, doet haar verhaal: “Zelfs mijn leidinggevenden kregen vaccin, hoe moest ik dan weten dat het niet mocht?”

DiestVorige week kwam het stadsbestuur van Diest erachter dat enkelen van zijn werknemers voor hun beurt gevaccineerd werden. Eén medewerker werd vorige vrijdag ontslagen, voor drie andere medewerkers loopt een tuchtonderzoek. Woensdagavond vond de hoorzitting van stadsmedewerker D.L. plaats. Zij vertelt ons — samen met haar jurist — haar kijk op wat er juist misliep in het vaccinatiecentrum. Burgemeester Christophe De Graef denkt er het zijne over.

  1. Belastingsdienst int bijna 8.000 euro aan openstaande boetes tijdens verkeersactie

    Belastings­dienst int bijna 8.000 euro aan openstaan­de boetes tijdens verkeersac­tie

    De politiezone Demerdal-DSZ ondersteunde dinsdag een controle van de Vlaamse Belastingsdienst met haltes op Schoonaerde in Diest en de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem. In totaal werden 3642 wagens gescand. Negentien bestuurders werden uit het verkeer gehaald omdat zij nog openstaande boetes hadden staan. Daarbij werd 7.823,45 euro geïnd. Een 44-jarige man uit Rillaar bleek te sturen ondanks een verval. Zijn wagen werd afgesleept.