Op expeditie in Diest.
Volledig scherm
Op expeditie in Diest. © PGA

Stad neemt je mee op expeditie: “Te land, te water en in de lucht: dare to Diest”

DiestDiest is gebouwd op eeuwenoude fundamenten, maar je kan er heerlijk in het ‘nu’ leven. Voel je bloed sneller stromen tijdens een veloraft op de Demer of hoor jezelf naar adem happen aan boord van een zweefvliegtuig. Onder de noemer ‘Op expeditie in Diest’ ontwikkelde de stad samen met verschillende lokale partners een waaier aan nieuwe activiteiten.

 1. Para junioren maken eerste parachute sprong tijdens jeugdstage: “De meesten waren zeer euforische, al was er wel één gekwetste”
  PREMIUM
  Schaffen

  Para junioren maken eerste parachute sprong tijdens jeugdstage: “De meesten waren zeer euforische, al was er wel één gekwetste”

  Na een jaar van uitstel dit jaar wél een jeugdstage van de para’s in Schaffen. Van 19 tot 30 juli logeren er 119 jongeren vanuit het ganse land in het Trainingscentrum voor parachutisten. Ze krijgen de eerste week een grondtraining om de tweede week vier parachute sprongen uit te voeren uit een ballon vanaf een hoogte van 300 meter. Vandaag maakten alle jongeren hun eerste sprong, of dat was toch de bedoeling.
 2. Felix komt naar Nicky’s Catwalk op 12 augustus, maar wie is Felix?
  PREMIUM
  Diest

  Felix komt naar Nicky’s Catwalk op 12 augustus, maar wie is Felix?

  Marc Smets, uitbater van Nicky’s catwalk, doet al enkele dagen heel geheimzinnig. In een aankondiging van een evenement op 12 augustus vermeldt hij steeds de naam ‘Felix’. In enkele filmpjes op sociale media verwerkt hij de liedjes van Lost frequencies. Zou het om Felix De Laet gaat? of maakt hij een mop en gaat het gewoon over Felix de kat? Of was de naam van de pastoor in Diest ook niet Felix? Marc is er alvast in geslaagd om de aandacht te trekken van vele nieuwsgierigen. Een optreden en een heerlijke menu voor een spotprijs staat in ieder geval al vast, maar wie is Felix?