Het Beverbeekhuis is een samenwerking tussen de stad Diest, het OCMW en de vzw De Vlaspit.
Volledig scherm
Het Beverbeekhuis is een samenwerking tussen de stad Diest, het OCMW en de vzw De Vlaspit. © Tom Van de Weyer

Stad en OCMW geven 10.000 euro voor sociale maaltijden in Beverbeekhuis

 1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 3. Politie neemt nummerplaten in beslag

  Politie neemt nummerpla­ten in beslag

  De politie Demerdal hield vrijdagavond een verkeerscontrole op Schoonaerde in Diest. Een 57-jarige bestuurder uit Diest van een bestelwagen droeg geen veiligheidsgordel. De lading in de achterbak was niet vastgemaakt en vormde dan ook een gevaar. Het voertuig droeg proefrittenplaten en mocht daarom niet gebruikt worden voor de uitoefening van beroepsdoeleinden. De nummerplaten werden door de politie in beslag genomen en terug gezonden naar de Dienst Inschrijving Voertuigen.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'