aez
Volledig scherm
aez © PGA

Stad Diest bij eerste gemeenten van Vlaanderen voor uitrol supersnel internet

DiestDe stad Diest maakt werk van supersnel breedbandinternet op zijn grondgebied. Met dat opzet is de stad een samenwerking aangegaan met Proximus voor de uitrol van het moderne glasvezelnetwerk, het zogenaamde ‘Fiber to the home’ (FTTH). Met FTTH wordt de glasvezelkabel tot in de huiskamer gelegd, wat veel sneller internet oplevert dan vandaag het geval is.

 1. Halens bedrijf ‘den Boogerd’ krijgt belevingslabel van De Merode
  Halen

  Halens bedrijf ‘den Boogerd’ krijgt bele­vingsla­bel van De Merode

  Landschapspark de Merode heeft er vijf nieuwe ambassadeurs bij, lokale ondernemers die met de producten of de diensten die ze aanbieden de kernwaarden van het landschapspark mee uitdragen en versterken. Tijdens de Merodehappening, op zondag 15 mei in Diest, kregen ze een officieel belevingslabel uitgereikt. Eén van hen is het Halens bedrijf ‘den Boogerd’, dat zich sinds 2008 als landbouwonderneming toelegt op het aanplanten, uitbaten en verzorgen van authentieke hoogstamboomgaarden. “Voor de ondernemers is het label een blijk van erkenning, voor de bezoekers een teken van herkenning,” stelt gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van Landschapspark de Merode.
 2. PW Diest is ongenaakbaar en realiseert de tweede dubbel in het bestaan van de club. Voorzitter Marc Janssens: “Dit is het resultaat van jarenlang keihard werken”
  Tafeltennis

  PW Diest is ongenaak­baar en realiseert de tweede dubbel in het bestaan van de club. Voorzitter Marc Janssens: “Dit is het resultaat van jarenlang keihard werken”

  PW Diest heeft zich de voorbije twee dagen verzekerd van een plaatsje in de geschiedenis door voor de tweede keer in zijn bestaan de dubbel te pakken. Woensdagavond was de derde landstitel een feit na een bijwijlen hoogstaande en zenuwslopende finale tegen PP Castellinoise (4-2). Amper 24 uur later werd de kers op de taart gezet met een 4-1-zege in de bekerfinale tegen Sokah Hoboken.