Staatssecretaris Eva De Bleeker en schepen Maurits Vande Reyde op bezoek bij Kadulleke.
Volledig scherm
Staatssecretaris Eva De Bleeker en schepen Maurits Vande Reyde op bezoek bij Kadulleke. © PGA

Staatssecretaris Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropshipping’: “Bij lokale handelaars zoals Kadulleke kunnen consumenten rekenen op de service die ze gewend zijn”

DiestDe staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropshipping’ en online fraude. Samen met schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde (Open Diest) brengt ze een bezoek aan speelgoedwinkel Kadulleke in Diest. Hiermee wil ze duidelijk maken dat je oplichting of misleiding bij online aankopen vooral kan vermijden door te kopen bij lokale handelaars. 

 1. Meteen tot 50% korting: bij deze 6 winkels in Leuven en het Hageland moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Meteen tot 50% korting: bij deze 6 winkels in Leuven en het Hageland moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Leuven en het Hageland en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen serieuze kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 1. Diest krijgt inclusieve speeltuin: “Een speeltuin zonder fysieke barrières waar iedereen samen kan spelen”
  Diest

  Diest krijgt inclusieve speeltuin: “Een speeltuin zonder fysieke barrières waar iedereen samen kan spelen”

  Op het Warandepark in Diest zijn de afbraakwerken van de speeltuin naast het voetbalstadion gestart. De komende weken wordt er gebouwd aan een nieuwe inclusieve speeltuin, waar ook kinderen met een handicap hun hart kunnen ophalen. Er wordt onder andere een stilteruimte, vogelnestschommel, extra brede taludglijbaan, en een klank- en voelwand voorzien. Zo kunnen álle kinderen er samen spelen.