Site van Cellebroedersklooster verkocht voor luxe woonproject

De site van het Cellebroedersklooster in de Michel Theysstraat wordt dan toch verkocht. De dertig parkeerplaatsen verdwijnen zodra de bouw van luxeappartementen kan beginnen. Het Centrummanagement gaf een positief advies, maar de lokale middenstanders willen bijkomende parking op een andere plaats.

0 reacties

 1. Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbalclubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaarden mij zot”
  Eksel / Gerhees / Diest / Lommel / Genk

  Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbal­clubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaar­den mij zot”

  In vervlogen tijden was Ekselaar Pierre Geys middenvelder voor Anderlecht en Diest. De 72-jarige oud-voetballer zou na zijn carrière een tijdje een café openen in het Hageland en trok uiteindelijk weer naar zijn vertrouwde thuisdorp. Sinds enkele jaren geniet hij van het prachtige weer in Tenerife. Daar kwam hij in coronatijden op het idee om de wandeling van zijn leven te maken.
 2. Geen asbest-gevaar na brand in voormalige schoenfabriek
  Testelt

  Geen as­best-ge­vaar na brand in voormalige schoenfa­briek

  In de leegstaande gebouwen van de voormalige schoenfabriek Geyskens in de Pastoriestraat in Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) is zaterdagnamiddag rond 16 uur een brand uitgebroken. De brand veroorzaakte een grote rookontwikkeling en de buurt vreesde voor een asbestverontreiniging. Gelukkig is dat laatste niet het geval. Een twintigtal leden van de brandweerpost konden het vuur onder controle houden en bussen. “Mogelijk hebben resterende partijen rubber en leder die nog in de kelder van het gebouw lagen, vuur gevat”, zegt burgemeester Manu Claes. “Voor alle duidelijkheid, er is geen asbest vrijgekomen omdat het geen uitslaande brand is en de brandweerlui het konden blussen voor enige vlammen het dak konden bereiken.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”