Laptops voor kansarme kinderen in de lagere scholen.
Volledig scherm
Laptops voor kansarme kinderen in de lagere scholen. © Rotary Diest

Serviceclubs slaan handen in elkaar en schenken 58 laptops aan de lagere scholen

De Diestse serviceclubs slaan de handen in elkaar en schenken 58 nieuwe laptops aan de stad, die ze op haar beurt verdeelt over de lagere scholen. Op die manier willen ze kansarmere kinderen helpen zodat die aan boord blijven nu de leerstof tijdens de coronacrisis online wordt aangeboden.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Vanaf volgend jaar wekelijkse afvalophaling : “Niet het goedkoopste, maar we willen de Diestenaar beter dienen”
  PREMIUM
  Diest

  Vanaf volgend jaar wekelijkse afvalopha­ling : “Niet het goedkoop­ste, maar we willen de Diestenaar beter dienen”

  De afvalintercommunale Limburg.net start vanaf 2022 met de uitrol van Optimo, een afvalinzamelingssysteem waarbij één afvalwagen 5 verschillende soorten afval met 1 vrachtwagen ophaalt. Het gaat dan om restafval, keukenafval, PMD, textiel en tuinafval. Daarna wordt het afval gesorteerd in het sorteercentrum. Limburg.net wil zo de huis-aan-huisinzameling op een nog efficiëntere en milieuvriendelijkere manier organiseren.
 3. Student (21) is schuldig aan vier verkrachtingen en moet in therapie: “Tijdens de daad heeft ze voortdurend gehuild”
  PREMIUM
  Zelem

  Student (21) is schuldig aan vier verkrach­tin­gen en moet in therapie: “Tijdens de daad heeft ze voortdu­rend gehuild”

  Een vermaakuitstap onder studenten met de nodige drank en een aantal vrijgezellen, het bleek in de winter van 2019 op 2020 het ideale speelterrein voor een 21-jarige student uit Zelem. De jongeman bood de drie slachtoffers telkens aan om met hem de nacht door te brengen en heeft hen vervolgens verkracht. Hij werd veroordeeld voor een celstraf van twee jaar en de ontzetting uit de rechten voor vijf jaar, gezien zijn jonge leeftijd werd deze straf wel met uitstel uitgesproken.