De leiding van een ander Scoutskamp zet de tenten op.
Volledig scherm
PREMIUM
De leiding van een ander Scoutskamp zet de tenten op. © rv

Scoutsgroepen Diest vast in Tsjechië door coronabesmetting: “De situatie van de jongeren was niet optimaal”

DiestHet scoutskamp van de drie scoutsgroepen - Poolster, Sint Lutgardis en Sint-Jan - liep niet zoals gepland. Wat beloofde een fantastisch buitenlands kamp in Tsjechië te worden, eindigde voor de leden in mineur. Meer dan de helft van de leden raakten besmet met het coronavirus. Helaas verliep ook de terugkeer naar Diest niet evident. De stad deed er evenwel alles aan om de groep weer thuis te krijgen. 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Wegpiraat (40) met vijf keer levenslang rijverbod vliegt twee jaar de cel in na 57ste veroordeling en moet VW Golf afgeven
  PREMIUM
  TIELT-WINGE/DIEST

  Wegpiraat (40) met vijf keer levenslang rijverbod vliegt twee jaar de cel in na 57ste veroorde­ling en moet VW Golf afgeven

  Een wegpiraat uit Diest heeft van de rechter in beroep geen krediet meer gekregen. Geert G. (40) werd voor de zoveelste maal betrapt op het rijden tijdens een rijverbod en betaalt daar nu de rekening voor. De rechter nam z’n VW Golf af en stuurt hem twee jaar naar de cel. Hij kreeg al vijf maal een levenslang rijverbod, maar dat bracht de man niet tot inkeer.
 2. Vernieuwde Winkelwandelstraat met uitgebreide voetgangerszone is officieel geopend
  PREMIUM
  Diest

  Vernieuwde Winkelwan­del­straat met uitgebrei­de voetgan­gers­zo­ne is officieel geopend

  De Stad Diest heeft vandaag - 19 september - , op autovrije zondag, officieel haar vernieuwde uitgebreide voetgangerszone geopend met een groot feest in en rond de Winkelwandelstraat. Na 15 maanden van intensieve infrastructuurwerken is de riolering gemoderniseerd, kregen de straten een nieuw wegdek en werden ze ingekleed met meer groen en gezellige zitbanken. De winkelwandelstraat en haar omgeving zijn nu een nog mooiere plaats om te winkelen, wandelen én wonen.
 3. Jongeren beroven vrouw van handtas
  Diest

  Jongeren beroven vrouw van handtas

  Een 75-jarige vrouw parkeerde woensdag rond 15.05 uur haar wagen in de M.Theysstraat in Diest. Het viel haar op dat twee jongemannen haar bekeken, maar ze schonk hier verder geen aandacht aan. Het tweetal volgde haar echter, en éénmaal achter de kerk in de Cleynaertstraat trok één van hen haar handtas van haar schouder en nam de vlucht. De handtas werd later teruggevonden aan de Verversgracht. Enkel een som geld ontbrak. De politie onderzoekt de zaak.