Schepen Maurits Vande Ryede ging proefondervindelijk testen of er voldoende plaats is voor mensen met een buggy en rolstoelgebruikers.
Volledig scherm
Schepen Maurits Vande Ryede ging proefondervindelijk testen of er voldoende plaats is voor mensen met een buggy en rolstoelgebruikers. © Maurits Vander Eyden

Schepen test zelf toegankelijkheid nu de terrassen uitgebreid werden in Diest

Het was een opvallend beeld in Diest. Schepen voor lokale economie en toegankelijkheid Maurits Vande Reyde (Open Diest) liep met een kinderwagen door de straten om te kijken of er een vlotte doorgang kan gegarandeerd worden langs de winkels en horeca, nu daar speciale coronamaatregelen gelden.

  1. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
    PREMIUM
    Aarschot

    Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

    Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.