Felix Alen was een inspiratiebron voor velen en plaatste onder meer Diest op de culinaire kaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Felix Alen was een inspiratiebron voor velen en plaatste onder meer Diest op de culinaire kaart. © Klaas De Buysser / Hof te Rhode-repro bollen

‘s Lands eerste celebrity chef Felix Alen (71) verliest vijfde strijd tegen kanker: “Tot enkele dagen voor zijn dood vroeg hij naar het keukenteam. Om nog even te overlopen”

DiestVanochtend is Felix Alen, de eerste zogenaamde celebrity chef van België, op 71-jarige leeftijd overleden na een lange en harde strijd tegen kanker. Alen verdiende onder meer zijn sporen als kok in het koninklijk paleis, won de titel van Beste Junior Kok en opende het allereerste Culinair Cultureel Centrum van ons land. Familie en vrienden nemen maandag afscheid. “Hij was zo fier op zijn stad en liet dat waar mogelijk ook merken. Met zijn overlijden verliezen we één van onze grootste ambassadeurs”, klinkt het in ‘zijn’ Diest.

  1. Actiegroep viert dat Demir nieuwe gascentrale in Tessenderlo weigert: “Als inwoners kunnen we toch iets bereiken. We hebben een fles champagne ontkurkt”
    PREMIUM
    Tessenderlo

    Actiegroep viert dat Demir nieuwe gascentra­le in Tessender­lo weigert: “Als inwoners kunnen we toch iets bereiken. We hebben een fles champagne ontkurkt”

    Vrijdagavond kwam er goed nieuws voor de actiegroep tegen de gascentrale in Tessenderlo. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigerde de omgevingsvergunning voor de realisatie van deze centrale, die meteen de grootste van het land zou worden. “Vooral de motivering van Demir deed ons plezier, het is duidelijk dat ze tot op het bot is gegaan”, vertelt Heidi Haesevoets.