Organisatoren van Rode Neuzendag, van links boven naar rechts ,  Rube Vandebril (16 ), Zyta Claes (17) , Wannes Steurs (16) en :Alice Stuckens (17) zaten in quarantaine toen hun event doorging op school.
Volledig scherm
Organisatoren van Rode Neuzendag, van links boven naar rechts , Rube Vandebril (16 ), Zyta Claes (17) , Wannes Steurs (16) en :Alice Stuckens (17) zaten in quarantaine toen hun event doorging op school. © Dirk Desmet

Rode Neuzendag in De Prins, maar aantal organisatoren zit zélf thuis in quarantaine

DiestPech voor een aantal leden van de leerlingenraad in De Prins in Diest die Rode Neuzendag organiseerden op hun school. Sinds maandag zitten ze namelijk zelf in quarantaine nadat 2 leerlingen van hun klas positief hebben getest op Covid-19. Ondanks de tegenslag gaan de dagen wel door en is de raad digitaal aanwezig.

 1. Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapatiënt zwaar aanpakt
  Tessenderlo / Beringen

  Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapa­tiënt zwaar aanpakt

  Een Beringse astmapatiënt werd zwaar aangepakt door zijn verhuurder. De zeventiger heeft het door een chemokuur en de coronacrisis momenteel niet gemakkelijk en moest een tijd geleden ook nog eens ondervinden dat zijn elektriciteit werd afgesloten. Uiteindelijk kreeg hij zelfs stampen in de buik en aan het bovenbeen en werd hij aangevallen met pepperspray. De beklaagde, een man uit Tessenderlo, was in 2017 ook al eens betrokken bij het aanbrengen van slagen en verwondingen bij een huisarts die haar praktijk in hetzelfde gebouw heeft. Hij kijkt voor de feiten aan tegen een celstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie