Smoothie bowl açai en guarana met frambozen en banaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Smoothie bowl açai en guarana met frambozen en banaan. © PGA

RESTOTIP. Butan in Diest verrast met heerlijke alternatieven op klassiek ontbijt

DiestOp 17 augustus opende Butan de deuren. Een prachtige ontbijt- en lunchzaak in het centrum van Diest. Bij Butan denk je niet aan een standaard ontbijt of lunch, maar aan creativiteit en eigenheid. Babette Verheyen (34) en Sam Boone (33) creëren pure kunst op een bord. Het koppel serveert wat zij graag eten én dat tegen een zeer schappelijke prijs. Healthy Foodie? Vegan? Of een echte lekkerbek? Butan is dé place to be.

  1. BuildUp trekt gebouwen in 24 uur letterlijk een klimaatjas aan: “We maken het hele huis energiebesparender, en de bewoners hoeven niet eens buiten te komen”
    PREMIUM
    Aarschot

    BuildUp trekt gebouwen in 24 uur letterlijk een klimaatjas aan: “We maken het hele huis energiebe­spa­ren­der, en de bewoners hoeven niet eens buiten te komen”

    In Europa moeten 43 miljoen woningen een energetische renovatie (alles wat met energie-opwekkers te maken heeft, zoals de verwarming) ondergaan om ons continent tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Een gigantische opdracht. Hier heeft het Aarschotse BuildUp een oplossing op gevonden: voor nieuwbouw en renovatie worden bouwelementen (wanden, vloeren en daken) vooraf al in elkaar gestoken in de fabriek. In 24 uur worden ze dan over een bestaand gebouw geschoven. Een baanbrekende methode, die wel eens een groot verschil zou kunnen maken.