René Carmans is niet meer.
Volledig scherm
René Carmans is niet meer. © Repro Desmet

René ‘Black Panther’ Carmans (75) overleden: “Hij was bijna doelman bij de nationale ploeg maar ene Jean Marie Pfaff stak er een stokje voor”

Oud-keeper van Diest René Carmans is deze week overleden op 75-jarige leeftijd. De man, beter gekend als de ‘black panter’ omdat hij altijd zwart droeg, was een levende legende in de stad. Hij schopte het bijna tot in de nationale ploeg, maar Jean Marie Pfaff haalde het net voor hem. René overleed na een hartfalen. 

 1. Wanneer Ronny Smeyers met z’n Golf GTI op de baan komt, houdt iedereen zich aan de verkeersregels: “Mensen denken nog altijd dat ik een echte rijkswachter ben”
  PREMIUM
  Diest

  Wanneer Ronny Smeyers met z’n Golf GTI op de baan komt, houdt iedereen zich aan de verkeersre­gels: “Mensen denken nog altijd dat ik een echte rijkswach­ter ben”

  Verzamelaar Ronny Smeyers (64) uit Diest rijdt rond met een oude golf GTI, of beter, dé auto van de vroegere rijkswacht. Door de politie wordt hij vaak aan de kant gezet, al is het perfect legaal om met deze oldtimer rond te rijden. De andere voertuigen op de weg houden zich dan weer verdacht goed aan de snelheids- en voorrangsregels.
 2. Klas van juf Ruby en Sanne van school ‘De Pit’ in Diest zamelen plastic dopjes in ten voordele van blindengeleidehonden
  Diest

  Klas van juf Ruby en Sanne van school ‘De Pit’ in Diest zamelen plastic dopjes in ten voordele van blindenge­lei­de­hon­den

  Wat begon met een project rond ‘anders zijn’ in het derde en vierde leerjaar van school De Pit in Diest, draaide al snel uit tot een enorme inzamelactie van de hele school, Diest én omstreken. De klas van juf Ruby Maes en Sanne Maeremans zet zich in ten voordele van de opleidingen voor blindengeleidehonden. Die zijn onmisbaar voor mensen met een visuele of andere beperking. De opleiding wordt gedaan door vrijwilligers en kost een hoop geld.