De eerste Diestse inzamelbox voor menstruatieproducten is een feit. Raadsleden Dirix (Groen) en Jankowski (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste Diestse inzamelbox voor menstruatieproducten is een feit. Raadsleden Dirix (Groen) en Jankowski (Vooruit). © Jankowski

Raadsleden lanceren inzamelbox voor menstruatieproducten

DiestDe eerste inzamelbox voor menstruatieproducten is een feit en staat in de Diestse deelgemeente Deurne. Miet Dirix (Groen) en Carina Jankowski (Vooruit) willen menstruatiearmoede aanpakken en steken handen uit de mouwen. 

 1. Brand vernielt vijf woningen in één wijk, maar Anny blijft positief: “Mijn neefje stierf op zijn dertigste in een brand. Dàt is pas een drama”
  Diest

  Brand vernielt vijf woningen in één wijk, maar Anny blijft positief: “Mijn neefje stierf op zijn dertigste in een brand. Dàt is pas een drama”

  Van het huis van Anny Wendrickx blijft niet veel meer over. Ze is een van de bewoners van het Parelserf waar woensdagavond een hevige brand woedde. Daarbij gingen twee huizen volledig in vlammen op. Drie andere - waaronder dat van Anny - raakten zwaar beschadigd. Al blijft de 65-jarige dame positief: “Er zijn ergere dingen. Wij leven tenminste nog.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Vijf woningen getroffen bij uitslaande brand in woonwijk Parelshof, drie onbewoonbaar
  Diest

  Vijf woningen getroffen bij uitslaande brand in woonwijk Parelshof, drie onbewoon­baar

  Op het Parelserf in Diest is woensdagavond rond 19 uur brand uitgebroken in een woning. De hevige rookontwikkeling was van ver te zien; zelfs vanuit Aarschot en Scherpenheuvel was de rookpluim te zien. Brandweerlui van de post Diest snelden ter plaatse. Bij hun aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en was het vuur reeds overgeslagen op aanpalende woningen. Alle bewoners van de vijf woningen konden, net als hun huisdieren, de huizen tijdig verlaten. Er vielen geen gewonden maar de schade is aanzienlijk.Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet geweten. Mogelijk brak de brand uit in één van de garages. Brandweerlui en hulpdiensten zijn nog volop ter plaatse. “Drie woningen zijn alvast onbewoonbaar” reageert burgemeester Christophe De Graef die ter plaatse is. “Gelukkig vielen er geen gewonden, de materiële schade is echter aanzienlijk. We zijn nu volop aan het zorgen dat we de getroffen gezinnen verder kunnen helpen met opvang voor hen, mogelijk op lange termijn.”