Provinciedomein Halve Maan Diest gesloten door stormweer.
Volledig scherm
Provinciedomein Halve Maan Diest gesloten door stormweer. © Daniel Vogl/dpa

Provinciedomein Halve Maan Diest gesloten door stormweer

 1. Buitenschoolse kinderopvang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”
  PREMIUM
  Scherpenheivel-Zichem

  Buiten­school­se kinderop­vang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”

  De scholen en buitenschoolse kinderopvang in Scherpenheuvel-Zichem worden geconfronteerd met pijlsnel stijgende coronacijfers. De opvang blijft geopend en blijft inzetten op een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening. Enkele scholen kunnen niet anders dan klassen sluiten of helemaal overschakelen op afstandsonderwijs. De opvanglocaties van de buitenschoolse kinderopvang preventief sluiten, is geen maatschappelijk verantwoorde keuze, klinkt het. “Veel ouders hebben immers geen andere mogelijkheid dan beroep doen op de dienstverlening van de kinderopvang. Vooralsnog houden we de locaties van de kinderopvang open en blijven we er alles aan doen om deze ouders een aanbod te kunnen blijven bieden in deze moeilijke tijden.”
 1. Begraafplaats Meldert krijgt opwaardering met hoofdingang, nieuwe ceremonieruimte en kinderbegraafplaats
  Lummen

  Begraaf­plaats Meldert krijgt opwaarde­ring met hoofdin­gang, nieuwe ceremonie­ruim­te en kinderbe­graaf­plaats

  Dit jaar nog start de gemeente Lummen met de voorbereidende werken voor de opwaardering van de begraafplaats in Meldert. Er komt meer ruimte, groen, comfort en er is vooral ook de uitbreiding met het perceel op de hoek van de Nachtegaalstraat. Daar komt onder meer de hoofdingang, een nieuwe ceremonieruimte, een kinderbegraafplaats met sterrenweide en een opslag- en nutslokaal. Door de nieuwe indeling worden bepaalde graven verplaatst of verwijderd.