DIEST-Alle geplande activiteiten werden afgelast maar wandelen in de provinciale domeinen kan wel nog.
Volledig scherm
DIEST-Alle geplande activiteiten werden afgelast maar wandelen in de provinciale domeinen kan wel nog. © Bollen

Provinciale domeinen blijven open

Diest/ZoutleeuwDe provinciedomeinen in Zoutleeuw en Diest blijven open, maar de geplande evenementen moeten ook daar worden afgelast. 

 1. 950.000 euro per jaar voor nieuw zwembad in Diest
  Diest

  950.000 euro per jaar voor nieuw zwembad in Diest

  Diest gaat binnenkort op zoek naar privé-investeerders die het nieuwe zwembad op de Warrande willen bouwen en uitbaten. De stad denkt hierbij aan een contract van 20 of 30 jaar waarbij ze jaarlijks 950.000 euro betalen om uiteindelijk het zwembad in eigen beheer te krijgen. Dat vertelde schepen van Sport Rick Brans (Open Diest) op de gemeenteraadscommissie van woensdag 25 november. Hij kwam er ook met het nieuws dat er 2 nieuwe kunstgrasvelden in Diest komen voor alle voetbalverenigingen.
 2. ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? “Een leugendetectortest weigerde ze”

  ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familiele­den gruwelijk om het leven gebracht? “Een leugende­tec­tor­test weigerde ze”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met Wim Steels, diensthoofd voeding: “In de keuken is het nooit rustig”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met Wim Steels, dienst­hoofd voeding: “In de keuken is het nooit rustig”

  Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het RZ Heilig Hart Tienen, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten. Vandaag gaat ze naar een waarschijnlijk best wel leuke plek in het ziekenhuis....de keuken. Diensthoofd voeding, de 45-jarige Wim Steels uit Bost bij Tienen neemt haar mee. De man is al tien jaar aan de slag in de centrale ziekenhuiskeuken op campus Sint-Jan. Hier bereiden ze de maaltijden voor de patiënten op de verschillende campussen én de cafetaria waar personeel én mensen uit de buurt terecht kunnen voor een warme maaltijd of broodjes. Die cafetaria is echter, omwille van corona (wat anders), gesloten. Het zou er dus rustiger moeten zijn dan normaal. Maar ook ditmaal is het weer een verkeerde gedachte.
 2. Taxichauffeur en bestuurder zonder rijbewijs lopen tegen de lamp bij verkeerscontrole
  Diest

  Taxichauf­feur en bestuurder zonder rijbewijs lopen tegen de lamp bij verkeers­con­tro­le

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde donderdag tussen 17 en 1 uur een verkeerscontrole met 6 medewerkers. Er werd gecontroleerd in Scherpenheuvel-Zichem aan de Diestsestraat en Mannenberg en in Diest aan de Halensebaan. Een 36-jarige man uit Diest bleek onder invloed van drugs te rijden. Een bestuurder van een Pools voertuig had dan geen rijbewijs. Hij mocht zijn voertuig laten staan. Verder werden er inbreuken vastgesteld op onaangepast rijgedrag en keuring. Een taxichauffeur bleek niet ingeschreven aan het werk te zijn. Na middernacht werden er nog 2 corona-pv’s opgesteld wegens het negeren van de avondklok.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den