Eén van de personen was in het bezit van een valse identiteitskaart.
Volledig scherm
Eén van de personen was in het bezit van een valse identiteitskaart. © Bollen

Politie, Voedselveiligheid en Sociale Zekerheid controleren nachtwinkels en bar

 1. Lijnbus en wagen botsen, bestuurder blijkt onder invloed
  Diest/Halen/Ham

  Lijnbus en wagen botsen, bestuurder blijkt onder invloed

  Op het kruispunt van de Citadellaan en de Delphine Alenuslaan in Diest zijn maandag rond 11.30 uur een bus van De Lijn en een auto gebotst. De lijnbus vervoerde geen passagiers en was op weg naar zijn stelplaats. De 41-jarige bestuurder uit Ham bleef ongedeerd. De 21-jarige automobilist uit Halen sloeg op het kruispunt af voor de bus die uit de tegenover gestelde richting kwam. Hij raakte lichtgewond en werd ter plaatse verzorgd. Hij bleek echter onder invloed van alcohol en dus werd zijn rijbewijs ingehouden.
 2. Brand legt zomerbar Druppel Del Mar is as : “Alles is verloren, toch proberen zo snel mogelijk terug te komen”
  PREMIUM
  Aarschot

  Brand legt zomerbar Druppel Del Mar is as : “Alles is verloren, toch proberen zo snel mogelijk terug te komen”

  Vier vrienden, Paul Schraepen, Stijn Vaes, Stein Wustenbergs en Jan Wouters openden eind 2019 hun café Den Druppel. Door de pandemie konden ze nog niet echt veel hun zaak open houden. Uiteindelijk mochten de terrassen open en mag je nu ook al binnen zitten, had men er bij De Druppel wel zin in. Helaas konden ze hun bestaande terras niet uitbreiden, maar kwamen ze met het idee om een zomerbar uit te baten tussen de parking en de Demer. Helaas is aan de “Druppel Del Mar” een plots en onwezenlijk triest eind gekomen. Een brand legde de bar in de vroege ochtend helemaal in de as.
 1. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
  PREMIUM
  Aarschot

  Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

  Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investeringen gepland voor onze inwoners”
  PREMIUM
  Diest

  Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investerin­gen gepland voor onze inwoners”

  De stad Diest heeft de budgetcijfers van het coronajaar 2020 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat ondanks de corona-uitgaven er een budgettair overschot is. De autofinancieringsmarge, het cruciale cijfer in lokale begrotingen die de gezondheid van een stad weergeeft, staat met bijna 7 miljoen euro positief. Dat is een verbetering met 4,3 miljoen ten opzichte van de aanvankelijk gebudgetteerde plannen.