'Schmedz' moest dicht nadat er alleen alcohol verkocht werd en geen take-away.
Volledig scherm
'Schmedz' moest dicht nadat er alleen alcohol verkocht werd en geen take-away. © repro Desmet

Politie sluit Schmedz in Diest omdat er alcohol verkocht werd in plaats van take-away

Cafe Schmedz in Diest werd zondag door de politie gesloten. De uitbater wilde er een take-awayformule lanceren maar blijkbaar kochten sommige bezoekers alleen maar drank die ze op het marktplein nuttigden. De uitbater betreurt het voorval en was zelf niet aanwezig bij de interventie van de politie.

 1. Ook Diestenaren zullen inkom moeten betalen voor zwembad De Halve Maan: “Net nu staycation gepromoot wordt. Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Diest

  Ook Diestena­ren zullen inkom moeten betalen voor zwembad De Halve Maan: “Net nu staycation gepromoot wordt. Onbegrijpe­lijk”

  De oppositiepartijen in Diest zijn niet te spreken over het voorstel dat op 18 maart op tafel ligt tijdens de zitting van de provincieraad waarbij Diestenaren vanaf 1 mei inkom zouden moeten betalen voor het openluchtzwembad op het provinciaal domein De Halve Maan. “Dat ze daar uitgerekend nu, in volle coronacrisis, mee afkomen begrijp ik echt niet”, zegt Sp.a-provincieraadslid Marc Florquin uit Diest.
 2. Stad Halen helpt 85-plussers naar het vaccinatiecentrum gaan
  Halen

  Stad Halen helpt 85-plus­sers naar het vaccinatie­cen­trum gaan

  Vanaf maandag 15 maart gaat het Vaccinatiecentrum Den Amer in Diest open voor 85-plussers van Halen, Bekkevoort, Diest en Scherpenheuvel-Zichem. De eerste uitnodigingen zijn ondertussen verstuurd. De stad Halen deed reeds een oproep naar de mensen uit de omgeving van senioren om hen te helpen met het in orde maken van de afspraak. “Verder zullen we als stad ook vervoer voorzien voor de mensen die niet ter plaatse geraken”, vertelt burgemeester van Halen Erik Van Roelen (CD&V). Vanaf dinsdag kan je op weekdagen tussen 9 en 16 uur bellen naar het callcenter met al je vragen. Dat doe je het op het nummer 013/35.32.22.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan