De politie toont de voorbijgangers op de Markt met middel van een stok wat de minimumafstand is.
Volledig scherm
De politie toont de voorbijgangers op de Markt met middel van een stok wat de minimumafstand is. © Bollen

Politie op pad met stok: “Mensen moeten afstand houden”

Opmerkelijk beeld deze voormiddag tijdens de wekelijkse markt in het centrum van Diest. Buiten het feit dat er alleen voedselkramen aanwezig waren, kon je ook enkele agenten tussen het weinige volk bespeuren. De agenten hadden bovendien een stok van anderhalve meter mee op pad. 

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 1. KFC Diest neemt doorstart met Johan Haesevoets als nieuwe voorzitter: “Het vertrouwen terugwinnen”
  Provinciaal voetbal

  KFC Diest neemt doorstart met Johan Haesevoets als nieuwe voorzitter: “Het vertrouwen terugwin­nen”

  Na een paar woelige weken en stevige onderhandelingen kwam het bestuur van KFC Diest vrijdagavond dan toch met het verlossende nieuws dat de club een doorstart neemt en dus niet in vereffening hoeft te gaan. Voorzitter Hugo Reynders zet een stap opzij en geeft de fakkel door aan Johan Haesevoets. Hem en zijn entourage wacht nu de zware taak om KFC Diest zowel financieel als sportief op de rails te houden.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Alles wat je moet weten als je naar Suikerrock komt
  PREMIUM
  Tienen

  Alles wat je moet weten als je naar Suikerrock komt

  Suikerrock gaat voor het eerst door op het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Maar hoe kom je best naar de nieuwe locatie? Er wordt dit jaar meer dan ooit ingezet op duurzaam vervoer. De hoofdingang aan het einde van de Bietenweg ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes. Maar ook met de wagen of de gratis shuttledienst kan je mee komen feesten.