Brandweer moest ter plaatse komen om het goedje op te ruimen.
Volledig scherm
Brandweer moest ter plaatse komen om het goedje op te ruimen. © Bollen

Politie onderzoekt poging tot brandstichting

DiestBewoners van de Valleilaan in Diest hoorden vrijdag rond 13 uur enkele zware knallen in een straatje dat aan de achterzijde van een woningen loopt. Toen ze gingen kijken, vonden ze ter hoogte van een houten carport een rode plastic brandstofkan die opengebarsten was, evenals een gebarsten spuitbus. 

 1. Kelly (21) vecht al 18 jaar tegen kanker: “Als driejarige had ze een tumor zo groot als een appelsien”
  PREMIUM
  Beringen

  Kelly (21) vecht al 18 jaar tegen kanker: “Als driejarige had ze een tumor zo groot als een appelsien”

  Op 18 juni 2022 treden Johan van den Berk en Rita Vanderhaegen als ‘The Country Story Singers’ op aan de kerk van Paal. Dat doen ze ten voordele van vzw Kleine Prins en dat is niet zomaar. “Onze dochter Kelly (21) leeft al 18 jaar met kanker. Op advies van de dokter leven we van dag tot dag, maar nu haar weekend aan zee met de vzw in het water dreigt te vallen, willen we graag wat extra geld inzamelen”, leggen ze uit. “Het huisje kost ineens 20.000 euro meer.”
 2. Van ‘back to basics’ tot ‘zonder zakske’: in deze 7 winkels in Leuven en het Hageland winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van ‘back to basics’ tot ‘zonder zakske’: in deze 7 winkels in Leuven en het Hageland winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verzamelen. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zeven zaken in Leuven en het Hageland waar ze zich bewust zijn van de problematiek. In deze winkels doen ze het zonder verpakkingen of kijken ze niet vreemd op als jij je eigen doosjes meebrengt.