De politie Demerdal hield een verkeerscontrole op Schoonaerde.
Volledig scherm
De politie Demerdal hield een verkeerscontrole op Schoonaerde. © Bollen

Politie neemt nummerplaten in beslag

 1. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? “Haar turbulente tienerjaren maken van haar geen moordenaar”

  ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familiele­den gruwelijk om het leven gebracht? “Haar turbulente tienerja­ren maken van haar geen moordenaar”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 3. Taxichauffeur en bestuurder zonder rijbewijs lopen tegen de lamp bij verkeerscontrole
  Diest

  Taxichauf­feur en bestuurder zonder rijbewijs lopen tegen de lamp bij verkeers­con­tro­le

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde donderdag tussen 17 en 1 uur een verkeerscontrole met 6 medewerkers. Er werd gecontroleerd in Scherpenheuvel-Zichem aan de Diestsestraat en Mannenberg en in Diest aan de Halensebaan. Een 36-jarige man uit Diest bleek onder invloed van drugs te rijden. Een bestuurder van een Pools voertuig had dan geen rijbewijs. Hij mocht zijn voertuig laten staan. Verder werden er inbreuken vastgesteld op onaangepast rijgedrag en keuring. Een taxichauffeur bleek niet ingeschreven aan het werk te zijn. Na middernacht werden er nog 2 corona-pv’s opgesteld wegens het negeren van de avondklok.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills