In de Nijverheidslaan in Diest werd zaterdagnamiddag een controle uitgevoerd.
Volledig scherm
In de Nijverheidslaan in Diest werd zaterdagnamiddag een controle uitgevoerd. © Bollen

Politie betrapt heel wat bestuurders zonder verzekeringsbewijs

DiestIn de Nijverheidslaan in Diest werd zaterdagnamiddag een controle uitgevoerd. Daarbij werd een 20-jarige bestuurder uit Aarschot onder invloed van drugs geïntercepteerd. Hier werden processen-verbaal opgesteld inzake rijbewijs, gordel, gsm en ladingzekering.

 1. Rouwhoekje voor werknemer Yoeri (41) na arbeidsongeval: “Zowat alle collega’s zijn vandaag op het werk komen praten”
  Veurne/Beringen/Westende

  Rouwhoekje voor werknemer Yoeri (41) na arbeidson­ge­val: “Zowat alle collega’s zijn vandaag op het werk komen praten”

  De werknemer die maandagnamiddag door een arbeidsongeval om het leven kwam bij de firma Dezeure in Beauvoorde (Veurne), is de 41-jarige Yoeri Tessens. Hij is afkomstig uit het Limburgse Beringen, maar woont sinds een tweetal jaar in Westende (Middelkerke). Bij de constructeur van aanhangwagens voor tractoren is een rouwhoekje ingericht. Over de omstandigheden van het ongeval is intussen al het één en ander duidelijk.
 2. Man (26) geeft zwangere vriendin klappen
  Beringen

  Man (26) geeft zwangere vriendin klappen

  Een 26-jarige man is door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 18 maanden effectief nadat hij zijn zwangere vriendin uit Beringen rake klappen gaf tijdens haar zwangerschap. De feiten vonden plaats in augustus 2018, maart 2019 en juni 2019. Niet alleen de vrouw moest het ontgelden, maar ook de voor- en achterdeur en een omheining. Bovendien werd de vrouw ook bedreigd met een keukenmes. De man zit momenteel in de hulpgevangenis van Leuven en gaf verstek voor de zaak. In het vonnis spreekt de rechtbank van een verminderd normbesef en een agressieve ingesteldheid bij de twintiger.