Pastoor Jozef Poels (centraal) krijgt felicitaties, onder meer van deken Felix Van Meerbergen (rechts).
Volledig scherm
Pastoor Jozef Poels (centraal) krijgt felicitaties, onder meer van deken Felix Van Meerbergen (rechts). © Foto Bollen

Pastoor Poels (86) viert zestig jaar dienst

 1. Dertiger ontkent verkoop cannabis
  DIEST

  Dertiger ontkent verkoop cannabis

  Voor een man uit Diest is een maatschappelijke enquête bevolen in een drugsdossier. N.B. werd op 24 december 2018 betrapt met cannabis. Er wordt hem bezit en verkoop aan minstens twee afnemers aangewreven. Zelf ontkent de dertiger de feiten. Hij vroeg de rechtbank zelf om een maatschappelijke enquête uit te voeren. Het openbaar ministerie was dat voorstel niet genegen, aangezien de man de feiten betwistte. De rechter kon zich daarentegen wel vinden om te peilen naar de actuele situatie van B. De zaak werd daarom uitgesteld naar 20 december dit jaar.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Student (21) is schuldig aan vier verkrachtingen en moet in therapie: “Tijdens de daad heeft ze voortdurend gehuild”
  PREMIUM
  Zelem

  Student (21) is schuldig aan vier verkrach­tin­gen en moet in therapie: “Tijdens de daad heeft ze voortdu­rend gehuild”

  Een vermaakuitstap onder studenten met de nodige drank en een aantal vrijgezellen, het bleek in de winter van 2019 op 2020 het ideale speelterrein voor een 21-jarige student uit Zelem. De jongeman bood de drie slachtoffers telkens aan om met hem de nacht door te brengen en heeft hen vervolgens verkracht. Hij werd veroordeeld voor een celstraf van twee jaar en de ontzetting uit de rechten voor vijf jaar, gezien zijn jonge leeftijd werd deze straf wel met uitstel uitgesproken.