Parking Verversgracht voortaan enkel bereikbaar via F. Allenstraat.
Volledig scherm
Parking Verversgracht voortaan enkel bereikbaar via F. Allenstraat. © rv

Parking Verversgracht voortaan enkel bereikbaar via F. Allenstraat

 1. Chris Caubergs kreeg twee jaar geleden borstkanker, aan de start van de campagne vertelt ze haar verhaal: “Leuven werd op dat moment Tsjernobyl voor mij”
  PREMIUM
  Diest

  Chris Caubergs kreeg twee jaar geleden borstkan­ker, aan de start van de campagne vertelt ze haar verhaal: “Leuven werd op dat moment Tsjernobyl voor mij”

  Dinsdag 19 oktober is het wereldborstkanker dag. Met dit jaar Diest als gaststad voor de allereerste Europese Pink Duck Race in de strijd tegen borstkanker mét publiek. Maar liefst 1 op 8 vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Dit betekent dat elk jaar, in Europa, 500.000 mensen borstkanker krijgen en 125.000 eraan overlijden. Zo kreeg ook Chris Caubergs uit Diest enkele jaren geleden het verdict: borstkanker. Op de startdag van de campagne vertelt ze haar verhaal.
 2. Stevig doordrinken kost bestuurder 's anderendaags alsnog zijn rijbewijs
  Diest/Kortenaken/Ham

  Stevig doordrin­ken kost bestuurder 's anderen­daags alsnog zijn rijbewijs

  Aan de Halensebaan in Diest moesten vrijdagavond 221 bestuurders blazen. Twee van hen bleken onder invloed van alcohol. Een 65-jarige man uit Ham had net iets te veel op en mocht drie uur niet verder rijden. Een 49-jarige man uit Kortenaken beweerde die dag niet gedronken te hebben, maar de voorgaande dag wel veel. Zijn alcoholgehalte lag zo hoog dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Politie hield op die locatie eveneens een snelheidscontrole, die zorgde voor 11 overtredingen. Op terugweg naar het commissariaat werd ook nog een 16-jarige bromfietser uit Diest aan de kant gezet die onder invloed van drugs reed. Hij mocht dan ook niet meer verder rijden.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Voorzitter Hugo Reynders ziet hoe KFC Diest zondag al periodetitel kan pakken tegen Lille United: “De mayonaise heeft meteen gepakt”
  voetbal derde nationale B

  Voorzitter Hugo Reynders ziet hoe KFC Diest zondag al periodeti­tel kan pakken tegen Lille United: “De mayonaise heeft meteen gepakt”

  ‘Every step counts’, laat coach Eddy Bokken geregeld optekenen. Met zeven overwinningen op rij en een doelpuntensaldo van zeventien voor en twee tegen kan KFC Diest zondagmiddag alvast een eerste stap richting succes zetten. Mits winst tegen concurrent Lille United is de eerste periodetitel binnen voor het Warandeteam.