Lions Club Diest mag weer kleding inzamelen.
Volledig scherm
Lions Club Diest mag weer kleding inzamelen. © rv

Opnieuw kledinginzameling door Lions Club Diest op 2 oktober

DiestZe hebben er lang op moeten wachten maar Lions Club Diest kan eindelijk weer een kledinginzameling organiseren. 

 1. Fusie in de maak tussen Diest en Scherpenheuvel-Zichem? “Je kunt beter spontaan beginnen te vrijen dan gedwongen te moeten huwen”
  PREMIUM
  Diest, Scherpenheuvel

  Fusie in de maak tussen Diest en Scherpen­heu­vel-Zi­chem? “Je kunt beter spontaan beginnen te vrijen dan gedwongen te moeten huwen”

  Groen Diest wil een gemeenteraadscommissie oprichten om de opportuniteiten van een mogelijke fusie tussen Scherpenheuvel-Zichem en Diest te onderzoeken. Volgens raadslid David Celis (Groen) is een fusie een win-winsituatie voor zowel Scherpenheuvel-Zichem als Diest. Dat de meerderheid dit nog niet eerder heeft onderzocht, en dat beide steden een eerder afwachtende houding aannemen, vindt hij absoluut niet kunnen.
 1. Van knutselen met droogbloemen tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van knutselen met droogbloe­men tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland

  Met de herfst in het land worden de dagen weer korter en kouder. Maar laat dat vooral geen excuus zijn om binnen te blijven en in je zetel te blijven hangen. Integendeel, wij kozen acht leuke herfstworkshops uit in Leuven en het Hageland. Ben je klaar om nieuwe dingen te leren? Van smartphone fotografie en hypnose tot kleigezichtjes in terra cotta. Wij zijn alvast nieuwsgierig.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?