Als je goed kijkt zie je de twee ooievaars in hun nest.
Volledig scherm
Als je goed kijkt zie je de twee ooievaars in hun nest. © PGA

Ooievaarskuiken geboren in Webbekoms Broek

DiestSinds 1 april heeft een koppeltje ooievaars hun intrek genomen in de nestpaal aan het bezoekerscentrum van het Webbekoms Broek. “Dit is het eerste jaar dat ze hier zo lang zitten en aan het broeden zijn”, vertelde Jef Vankrunkelsven, vrijwilliger en gids bij het Webbekoms Broek eerder aan HLN. Maar nu - na 33 dagen vol spanning afwachten - is het zover, want het eerste ooievaarskuiken is geboren. 

 1. Daar zijn de ooievaars weer in Webbekoms Broek: “Misschien wordt het wel eens tijd dat we hen een naam geven.”
  PREMIUM

  Daar zijn de ooievaars weer in Webbekoms Broek: “Misschien wordt het wel eens tijd dat we hen een naam geven.”

  Maart is die maand waarin wordt uitgekeken naar de terugkeer van de lente, en de opstart van de amfibieëntrek. In het natuurgebied Webbekoms Broek is het vooral wachten op de terugkeer van de ooievaars. Sinds vorige week nam het celebritykoppel eindelijk opnieuw zijn intrek op de paalwoning, dankzij een gunstige warme wind uit Frankrijk. Onze redactie mocht het ooievaarspaar al begroeten.
  Diest
 2. Daan Schoors en KFC Diest kunnen tegen Kampenhout een flinke stap zetten richting behoud: “Graag zo snel mogelijk naar een veilige plek”
  Voetbal derde nationale B

  Daan Schoors en KFC Diest kunnen tegen Kampenhout een flinke stap zetten richting behoud: “Graag zo snel mogelijk naar een veilige plek”

  KFC Diest wist vorige week al een flinke stap richting behoud te zetten met een 2-1-zege tegen Schoonbeek-Beverst, maar mathematisch is er nog altijd geen honderd procent zekerheid. Het Warandeteam krijgt nu zaterdag in eigen stadion tegen achtervolger Kampenhout opnieuw een ultieme kans om zich naar een veilige plaats in de middenmoot te brengen.