Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Dit is het eerste jaar dat Re:lict doorgaat.
Volledig scherm
Dit is het eerste jaar dat Re:lict doorgaat. © Toerisme Diest

Ontdek hier wat er te beleven valt tijdens het nieuwe stadsfestival van Diest

In september is het zover. Dan vindt Re:lict, het nieuwe tweejaarlijkse stadsfestival van Diest, plaats. “Elke vrijdag, zaterdag en zondag palmen we bijzondere plekken in”, vertelt Marie Sprockeels van de dienst Toerisme. “Een beiaard wordt een rockband, een refugiehuis een hotel, de Grote Markt een catwalk of zandstrand.” Ontdek hier wat er zo al op til staat. Het overzicht van de meer dan 25 events en activiteiten kan je vinden op relict.be.

 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 1. Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonlighter’ : “Omdat ouders nooit sterven”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen/Aarschot/Rotselaar

  Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonligh­ter’ : “Omdat ouders nooit sterven”

  Vrienden Ruben Goffin (32) en Kane Adams (31) verloren allebei onlangs hun vader. Door corona groeiden ze tijdens lange wandelingen steeds verder naar elkaar toe. De twee spraken openlijk over hun verlies en verdriet. Uiteindelijk groeide het idee om hierover een film te maken. Deels gebaseerd op het leven van Kane en zijn vader, aangevuld met pure fictie.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 4. Voorzitter Hugo Reynders ziet hoe KFC Diest zondag al periodetitel kan pakken tegen Lille United: “De mayonaise heeft meteen gepakt”
  voetbal derde nationale B

  Voorzitter Hugo Reynders ziet hoe KFC Diest zondag al periodeti­tel kan pakken tegen Lille United: “De mayonaise heeft meteen gepakt”

  ‘Every step counts’, laat coach Eddy Bokken geregeld optekenen. Met zeven overwinningen op rij en een doelpuntensaldo van zeventien voor en twee tegen kan KFC Diest zondagmiddag alvast een eerste stap richting succes zetten. Mits winst tegen concurrent Lille United is de eerste periodetitel binnen voor het Warandeteam.