Carina aan de geplaatste borden.
Volledig scherm
Carina aan de geplaatste borden. © VDT

Nieuwe verkeersborden voor zorgverleners in Molenstede

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet bij de wegenwerken in Molenstede voor de allereerste keer in Vlaanderen borden voor een betere bereikbaarheid voor zorgverleners. “Deze borden kwamen er op verzoek van sp.a Diest en van een aantal zorgverleners in en rond de werfzone”, zegt Carina Jankowski, voorzitter sp.a Diest. 

 1. Politie schrijft zes boetes uit en betrapt dame zonde geldig rijbewijs
  Diest

  Politie schrijft zes boetes uit en betrapt dame zonde geldig rijbewijs

  Tijdens een controle woensdagnamiddag aan de Leuvensesteenweg in Diest bleek een 36-jarige Palestijnse vrouw niet over een geldig rijbewijs te beschikken en moest haar wagen laten staan. Een 26-jarige Algerijn was niet in het bezit van geldige verblijfsdocumenten en werd aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Er werd één boete uitgeschreven voor een niet-gekeurd voertuig, twee voor gordel en drie voor GSM-gebruik achter het stuur.
 2. Steden en gemeenten moeten binnenkort beslissen in welke regio ze voortaan samenwerkingsverbanden aan gaan met intercommunales, academies en andere instanties maarvoor de grenssteden is dat een moeilijke keuze
  Landen/Zoutleeuw/Diest/Bekkevoort

  Steden en gemeenten moeten binnenkort beslissen in welke regio ze voortaan samenwer­kings­ver­ban­den aan gaan met intercommu­na­les, academies en andere instanties maarvoor de grensste­den is dat een moeilijke keuze

  Steden en gemeenten hebben er een kopzorg bij nu de Vlaamse overheid Vlaanderen heeft opgedeeld in 13 ‘referentieregio’s’. De provincies blijven gewoon bestaan, maar wie deel uitmaakt van één bepaalde regio kan voortaan alleen nog samenwerken met instanties, zoals academies en intercommunales, binnen die eigen regio, ook al wil het evenmin zeggen dat ze meteen uit een intercommunale moeten stappen. Concreet zou dit willen zeggen dat Zoutleeuw niet langer kan samenwerken met de Hagelandse Academie in Limburg indien ze aansluiten bij de regio Oost-Brabant. De burgemeesters hebben eerstdaags overleg met de gouverneur hierover en wachten tot dan af om advies te geven.
 1. Robbie Williams pakt Joe-dj Anke helemaal in met zijn charmes
  Play
  Joe

  Robbie Williams pakt Joe-dj Anke helemaal in met zijn charmes

 2. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!