Nieuwe eendjesrace is aanzet voor eerste Demerfeesten in 2020

Lions Club Diest organiseert dit jaar opnieuw een eendjesrace op de Demer. Tijdens de officiële heropening van de rivier, op 4 september 2016, werd de eendjesrace voor het eerst gehouden. Die dag groeide uit tot een volksfeest met duizenden bezoekers. “We willen aanknopen met dat succes en gaan vanaf 2020 jaarlijkse Demerfeesten organiseren”, zegt schepen van Toerisme Geert Cluckers (DDS).

 1. Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersactie
  Diest

  Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersac­tie

  In de nacht van zaterdag op zondag organiseerde de lokale politie Demerdal-Dsz een verkeersactie. Een eerste controle werd opgezet te Diest Schoonaerde, daar werden 59 bestuurders aan de kant gezet die allemaal een ademtest moesten afleggen. Een 59-jarige man uit Beersel was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs zes uur afgeven. Dit was ook het geval voor een buitenlandse bestuurder maar deze moest onmiddellijk zijn boete van 600 euro ter plaatse betalen. Een 29-jarige man uit Retie testte positief op verdovende middelen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven.
 1. ASSISEN. Huisarts zet beschuldigde weg als een psychisch zwaar ziek persoon: “Alinda is iemand zonder emoties en extreem narcistisch”

  ASSISEN. Huisarts zet beschuldig­de weg als een psychisch zwaar ziek persoon: “Alinda is iemand zonder emoties en extreem narcis­tisch”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 2. Politie schrijft zes boetes uit en betrapt dame zonde geldig rijbewijs
  Diest

  Politie schrijft zes boetes uit en betrapt dame zonde geldig rijbewijs

  Tijdens een controle woensdagnamiddag aan de Leuvensesteenweg in Diest bleek een 36-jarige Palestijnse vrouw niet over een geldig rijbewijs te beschikken en moest haar wagen laten staan. Een 26-jarige Algerijn was niet in het bezit van geldige verblijfsdocumenten en werd aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Er werd één boete uitgeschreven voor een niet-gekeurd voertuig, twee voor gordel en drie voor GSM-gebruik achter het stuur.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"