De site van campus Hasseltsestraat krijgt na de werken een nieuwe bestemming.
Volledig scherm
De site van campus Hasseltsestraat krijgt na de werken een nieuwe bestemming. © Foto Bollen

Nieuw ziekenhuis komt aan Verversgracht

DIESTDe stad en het AZ gaan een nieuw regionaal ziekenhuis bouwen op de Verversgracht. Met deze beslissing wordt de denkpiste van de citadel als geschikte locatie definitief verlaten. Het bouwtraject wordt helemaal heropgestart, al blijft de streefdatum van 2023 behouden. "We hopen nu op een haalbare piste te zitten", klinkt het.

  1. Volksvertegenwoordiger en Diestse schepen Maurits Vande Reyde bezorgd over tolheffing voor Brussel: “Ik had graag overleg gezien”
    Diest

    Volksverte­gen­woor­di­ger en Diestse schepen Maurits Vande Reyde bezorgd over tolheffing voor Brussel: “Ik had graag overleg gezien”

    Vlaams Parlementslid en schepen in Diest Maurits Vande Reyde (Open Vld/Open Diest) is bezorgd over het nieuwe tolsysteem dat, vanaf 2022, in Brussel zal ingaan. Volgens de volksvertegenwoordiger mogen pendelaars uit Oost-Brabant niet extra hard getroffen worden door de nieuwe belasting. Velen zijn voor hun job afhankelijk van de regio. Hij vraagt dan ook overleg tussen de Vlaamse en Brusselse regering. “Werkende mensen uit onze regio die geen alternatief hebben, mogen niet de dupe worden van het systeem.”