Nieuw circulatieplan Diest vanaf 1 november.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw circulatieplan Diest vanaf 1 november. © PGA

Nieuw circulatieplan in Diest vanaf 1 november: “De nieuwe rijrichtingen moeten zorgen voor een betere spreiding van het verkeer en een veiligere stad”

DiestDiest heeft een nieuw verkeerscirculatieplan klaar voor de binnenstad. Het omvat nieuwe rijrichtingen in verscheidene straten, veiliger fietsverkeer en ook de site van de Verversgracht wordt aangepakt. Het is de bedoeling om het nieuwe plan vanaf 1 november 2021 te laten ingaan. 

  1. Oppositie stapt op tijdens gemeenteraad vanwege “leegloop bij gemeentepersoneel”
    Lummen

    Oppositie stapt op tijdens gemeente­raad vanwege “leegloop bij gemeente­per­so­neel”

    De oppositie in Lummen stapte gisteravond op tijdens de gemeenteraad. Een klassieke move in de gemeentepolitiek wanneer men geen consensus bereikt over bepaalde punten. De oppositie pikt het niet dat een aantal mensen stoppen bij het gemeentepersoneel en niet vervangen worden. Vorige week maakte hr-manager Karolien Mondelaers bekend dat ze op zoek is naar een andere job. Ook de algemeen directeur kondigde aan op 31 december te vertrekken. Raadslid Brigitt Carlier (Vooruit) spreekt zelfs van 33 vertrekkers op tien maanden tijd, zonder de 25 van het rustoord mee te rekenen. “Het kot loopt leeg”, klonk het onder meer. “Dit is schuldig verzuim.” De meerderheid gaf aan dat er wel degelijk exitgesprekken worden gevoerd, maar wilde het topic verder niet bespreken. De oppositie in Lummen bestaat naast Vooruit ook uit Groen, Open Vld en onafhankelijken.