Voor de zesjarige Jeanne is dit een écht feest.
Volledig scherm
Voor de zesjarige Jeanne is dit een écht feest. © Bollen

Niets dan blije gezichten tijdens eerste kermisweekend

DiestNiet enkel de kermiskramers maar ook heel wat Diestenaren halen opgelucht adem dat de zomerkermis van Diest kan doorgaan. Tijdens het eerste echte kermisweekend liep de Grote Markt dan ook vol. Niet alleen de attracties hadden succes, ook de terrasjes zaten afgeladen vol. Opvallend : zelfs verhuld mét mondmasker, zag je niets dan blije gezichten. 

 1. Opendeurdag bij Aquariumclub in Beverlo
  Beringen

  Opendeur­dag bij Aquarium­club in Beverlo

  Alle aquariumliefhebbers zijn op zondag 3 oktober welkom in Buurthuis De Kardijk aan het Burgemeester Heymansplein voor een ‘Open House’ van Aquariumclub Zilverhaai. Je kan tussen 10 en 16 uur doorlopend kennismaken met de club en vernemen met wat de leden bezig zijn. Een aantal goed herkenbare ombudsmannen staat de hele dag ter beschikking en verwijst je zo nodig door naar de meest geschikte persoon. “Je kan die dag zelfs wat zelfgekweekte visjes of plantjes op de kop tikken. Er zijn verscheidene demo’s en infostandjes waar je wat kan opsteken en een gezellig praatje slaan met echte liefhebbers”, laat de club verstaan.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.