Voorlopig worden in Diest en Aarschot alleen mensen uit de zorgsector gevaccineerd, ook al zeggen velen af en komen anderen niet opdagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig worden in Diest en Aarschot alleen mensen uit de zorgsector gevaccineerd, ook al zeggen velen af en komen anderen niet opdagen. © Dirk Desmet

Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

Diest/AarschotIn Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen. 

 1. Diests PR-bureau schakelt influencers in voor (her)ontdekking van Wallonië: “Meer te ontdekken dan de Ardennen alleen”
  Diest

  Diests PR-bureau schakelt influen­cers in voor (her)ontdekking van Wallonië: “Meer te ontdekken dan de Ardennen alleen”

  Sound Of C, een PR- en communicatiebureau uit Diest, richtte zich tot voor kort enkel op de markt van buitenlandse reizen. Maar daar kwam het coronavirus stokken in de wielen steken. Het team liet de moed niet zakken en focuste zich dan maar op de binnenlandse markt. Mét succes, want sinds dit jaar mogen ze de toeristische dienst van Wallonië bijstaan op het vlak van ‘influencer marketing’. “Op die manier plaatsen we Wallonië opnieuw op de kaart voor zowel Vlaams- als Franstalig België”, klinkt het.
 2. Woonzorgcentrum Ezeldijk bestaat vijf jaar: “De toekomst wordt rooskleuriger”
  Diest

  Woonzorg­cen­trum Ezeldijk bestaat vijf jaar: “De toekomst wordt rooskleuri­ger”

  Woonzorgcentrum Ezeldijk in Diest bestaat vijf jaar, maar ook zij konden het niet vieren zoals ze dat eigenlijk graag hadden gewild. De bewoners kregen wel een uitgebreide maaltijd en er was een kleine receptie voor de medewerkers want die zijn intussen allemaal gevaccineerd maar dan nog moest het coronaproof. Directeur Benny Vandewijer (56) ziet de toekomst in elk geval rooskleuriger tegemoet.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein