De kleine moskee zit snel vol.
Volledig scherm
De kleine moskee zit snel vol. © Bollen

Moskee wil uitbreiden

DIESTDe Diestse Beraat Moskee aan de Vervoortplaats denkt aan uitbreiden. Er komen meer en meer moslims naar de moskee en op drukke dagen is het er over de koppen lopen. "Omdat we elders in de stad niet meteen een geschikt pand vinden, denken we nu aan verbouwingen. Het is afwachten of we genoeg geld verzameld krijgen", zegt Zeki Baytemur, voorzitter van de moskee.

 1. ASSISEN. Dochter van slachtoffer getuigt over dodelijke steekpartij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”
  Leuven

  ASSISEN. Dochter van slachtof­fer getuigt over dodelijke steekpar­tij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.
 1. Inbraakcijfers in dalende trend maar via “1 dag niet” roept men op om nog meer in te zetten op preventie

  Inbraakcij­fers in dalende trend maar via “1 dag niet” roept men op om nog meer in te zetten op preventie

  Deze week vindt de zevende editie van ’1 dag niet’ plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Zo wil de overheid de burger sensibiliseren over inbraakpreventie. Wist je dat de gelegenheidsinbreker zijn inbraakpoging na 3 minuten opgeeft? Met een aantal kleine maatregelen en goede gewoonten maak je het de inbreker moeilijker en verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. De actie valt elk jaar samen met de overgang naar het winteruur. Tijdens de korte herfst- en winterdagen stijgt het aantal inbraken immers aanzienlijk.
 2. Politie neemt nummerplaten in beslag

  Politie neemt nummerpla­ten in beslag

  De politie Demerdal hield vrijdagavond een verkeerscontrole op Schoonaerde in Diest. Een 57-jarige bestuurder uit Diest van een bestelwagen droeg geen veiligheidsgordel. De lading in de achterbak was niet vastgemaakt en vormde dan ook een gevaar. Het voertuig droeg proefrittenplaten en mocht daarom niet gebruikt worden voor de uitoefening van beroepsdoeleinden. De nummerplaten werden door de politie in beslag genomen en terug gezonden naar de Dienst Inschrijving Voertuigen.
 3. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldig­de weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.