Een deel van de wijk werd afgesloten en er werden schermen geplaatst zodat je geen glimp van de reconstructie kon opvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de wijk werd afgesloten en er werden schermen geplaatst zodat je geen glimp van de reconstructie kon opvangen. © Bollen

Moordverdachte van 39-jarige Diestenaar verleende goede medewerking bij reconstructie: “Onderzoek komt hiermee in eindfase”

DiestIn de wijk van “Poelske” werd woensdag een reconstructie gehouden in een moordzaak die dateert van augustus vorig jaar. In een woning in de Anjerstraat kreeg het slachtoffer het aan de stok met enkele ‘vrienden’. Uiteindelijk kwam het tot een steekpartij met dodelijke afloop.

 1. Halens bedrijf ‘den Boogerd’ krijgt belevingslabel van De Merode
  Halen

  Halens bedrijf ‘den Boogerd’ krijgt bele­vingsla­bel van De Merode

  Landschapspark de Merode heeft er vijf nieuwe ambassadeurs bij, lokale ondernemers die met de producten of de diensten die ze aanbieden de kernwaarden van het landschapspark mee uitdragen en versterken. Tijdens de Merodehappening, op zondag 15 mei in Diest, kregen ze een officieel belevingslabel uitgereikt. Eén van hen is het Halens bedrijf ‘den Boogerd’, dat zich sinds 2008 als landbouwonderneming toelegt op het aanplanten, uitbaten en verzorgen van authentieke hoogstamboomgaarden. “Voor de ondernemers is het label een blijk van erkenning, voor de bezoekers een teken van herkenning,” stelt gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van Landschapspark de Merode.
 2. Op huizenjacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaarder dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Op huizen­jacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaar­der dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Wilsele bij Leuven. “Het is net een verloren hoek die onontdekt is. Maar het is er fantastisch vertoeven.”
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.