Fluvius werkt momenteel nog steeds aan de herstelling.
Volledig scherm
Fluvius werkt momenteel nog steeds aan de herstelling. © RV

Mogelijk vanavond omschakeling na eerdere kortsluiting elektriciteitscabine

DiestFluvius werkt momenteel nog steeds aan de herstelling van de grote kabine aan het Rasop-kruispunt, na de kortsluiting en uitval van afgelopen zondagavond.

 1. Jules Verlinden (31) uit Diest tilt cocktails naar een hoger niveau: “Als je na drie seconden nog hetzelfde proeft, bestel je beter een plat watertje”
  PREMIUM
  Diest

  Jules Verlinden (31) uit Diest tilt cocktails naar een hoger niveau: “Als je na drie seconden nog hetzelfde proeft, bestel je beter een plat watertje”

  Wie ‘De Nieuwe Haan’ in Diest zegt, denkt aan cocktails. En wie aan cocktails denkt, denkt Jules Verlinden. In 2019 won hij Vero bartender België 2019 met zijn eigen ‘Monterinha’ en sindsdien is hij geen onbekende in de ‘cocktailwereld’. Maar vanwaar komt zijn talent? En wat zijn de toekomstplannen? Wij spraken met hem af.
 2. IN BEELD. Paddenstoelentijd betovert Limburg in kleurrijk spektakel
  Limburg

  IN BEELD. Paddenstoe­len­tijd betovert Limburg in kleurrijk spektakel

  Daar is de herfst weer! Het seizoen waarin de bomen van goudgeel tot dieprood kleuren, afgevallen blaadjes wandelpaden bestrooien en het weer opnieuw een tikkeltje onvoorspelbaarder wordt. Prachtige natuurfenomenen schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Letterlijk dan. Onze fotografe Mine Dalemans trok erop uit om de mooiste exemplaren op beeld vast te leggen. Het resultaat van die boswandeling krijg je te zien in dit overzicht.
 3. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
  PREMIUM
  LEUVEN/STEENOKKERZEEL

  Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

  Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.