In liefst 117 handelszaken en bedrijven werden controles uitgevoerd. Slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.
Volledig scherm
PREMIUM
In liefst 117 handelszaken en bedrijven werden controles uitgevoerd. Slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd. © Bollen

Meer dan helft van gecontroleerde handelszaken en bedrijven niet in orde met coronamaatregelen

Vlaams-BrabantPolitie en sociale inspectiediensten slaan de handen in elkaar om coronamaatregelen in Vlaams-Brabant sterker te controleren. Als reactie op de zorgwekkende coronacijfers hebben politie en bevoegde inspectiediensten in de laatste drie weken van maart samen controles uitgevoerd op de naleving van de coronamaatregelen, in het bijzonder door werkgevers en werknemers. Liefst 117 handelszaken en bedrijven werden gecontroleerd, slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.

 1. Gisteren kreeg John Coenen nog een kaakslag, maar vandaag staat hij er alweer: “Geef duidelijk aan wat wél mag en zorg voor rechtlijnigheid in plaats van enkel te benoemen wat niet mag”
  PREMIUM
  Diest

  Gisteren kreeg John Coenen nog een kaakslag, maar vandaag staat hij er alweer: “Geef duidelijk aan wat wél mag en zorg voor rechtlij­nig­heid in plaats van enkel te benoemen wat niet mag”

  Het ministerieel besluit keurde op de vooravond van de horecaheropening het gebruik van plexiglas op de terrassen niet goed. Om die reden mocht John Coenen (54), uitbater van Bij de Baas in Diest zijn terras alweer afbreken. Teleurgesteld verwijderde Coenen de gehele constructie en kon hij weer bij af beginnen. Desondanks bedient hij vandaag zijn klanten met een lach. “Natuurlijk lach ik. De sfeer hier is geweldig!”, klinkt het.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs