De tien kuikens hebben nu een kwartel als surrogaat-mama.
Volledig scherm
De tien kuikens hebben nu een kwartel als surrogaat-mama. © Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder/Repro Bollen

Mama-eend sterft na aanrijding door trein: kwartel ontfermt zich over baby-eendjes

Diest/Heusden-ZolderIn Diest is maandagmiddag een wilde eend gegrepen door een trein. Het diertje overleefde de klap niet. Een alerte voorbijganger zag dat er nog kuikens hulpeloos rondliepen en sloeg alarm. 

 1. Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap, peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging
  PREMIUM
  Aarschot

  Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap, peddelspor­ters van een nieuwe sportieve uitdaging

  Op de Demer, nabij ’s Hertogenmolens in Aarschot, werd vandaag een gloednieuwe vistrap geopend door Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. Deze vistrap geeft vissen en andere waterdieren een stevige duw in de rug om opnieuw stroomopwaarts te zwemmen. Dat is heel belangrijk voor de verspreiding van verschillende vissoorten in de regio. De vistrap biedt ook oefenkansen aan peddelsporters die graag tegen de stroming in varen. Slalomkajak is namelijk een olympische sporttak die nu vaak maar moeilijk beoefend kan worden op onze waterwegen.
 1. Eerste nest Aziatische hoornaars verdelgd in Diest: “Het is belangrijk dat mensen weten dat de Aziatische hoornaar in Diest is”
  PREMIUM
  Diest

  Eerste nest Aziatische hoornaars verdelgd in Diest: “Het is belangrijk dat mensen weten dat de Aziatische hoornaar in Diest is”

  De Aziatische hoornaar werd gespot in Diest. Enkele opmerkzame buurtbewoners maakten een melding bij vespawatch, waarna Kevin Verbeek en Nicky Torbeyns het eerste nest kwamen verdelgen. Dit nest is bestreden, maar de heren vragen om waakzaam te zijn: “Het is belangrijk dat als mensen de Aziatische Hoornaar zien - of denken te zien - dat ze dit melden”
 2. Van je favoriete Ketnethelden tot paintballen met vrienden: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van je favoriete Ketnethel­den tot paintbal­len met vrienden: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Leuven en het Hageland

  De zomervakantie is aangebroken. Twee maanden lang mag de boekentas in de kast en ligt er geen huiswerk te wachten. Maar wat moet je dan doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Leuven en het Hageland. Van bootje varen in de Dijle tot lekker relaxen in Diest, laat je inspireren door onze tips.