Foto ter illustratie: Het leger oefent gans het jaar met de A400M vliegtuigen in Schaffen.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Het leger oefent gans het jaar met de A400M vliegtuigen in Schaffen. © Belga/LAurie Dieffembacq

Leger oefent met nieuwe A400M vliegtuigen in Schaffen

SchaffenHet Belgisch leger zal in 2021 regelmatig op het vliegveld in Schaffen oefenen met het A400M vliegtuig. Dat is een airbus die moet dienen als vervanging voor de C-130 transportvliegtuigen. Intensieve trainingen zullen op andere luchthavens georganiseerd worden maar ook in Schaffen zal er dus tijdens het volledige jaar regelmatig geoefend worden.

 1. Vier jongeren bedreigen fietser met mes en stelen zijn portefeuille en gsm
  Diest

  Vier jongeren bedreigen fietser met mes en stelen zijn portefeuil­le en gsm

  Een 26-jarige man uit Diest reed dinsdag rond iets na 19 uur met zijn fiets vanuit Schaffen naar Diest centrum via de Teirlinckbrug. Net voor de Demerbrug werd zijn weg versperd door een jongeman die zijn fiets dwars over de aardeweg had gezet. Nog drie andere jongeren sprongen uit de struiken. De man werd onder bedreiging van een mes verplicht om zijn portefeuille en iPhone af te geven. De politie stelt een onderzoek in.
 2. Inès (20) wéét waar haar gestolen miniatuurpaarden zijn, maar kan blijkbaar niets doen: “Eentje heb ik zelfs moeten terugkopen voor 350 euro. Mijn éigen paard, hé”
  PREMIUM
  Aarschot

  Inès (20) wéét waar haar gestolen miniatuur­paar­den zijn, maar kan blijkbaar niets doen: “Eentje heb ik zelfs moeten terugkopen voor 350 euro. Mijn éigen paard, hé”

  Inès Vleugels (20) uit Langdorp trekt naar de vrederechter om haar laatste miniatuurpaardje terug te krijgen dat in november vorig jaar samen met 2 andere werd gestolen van een weide in Blauberg (Herselt). Eentje kon ze al ophalen in Zandhoven, voor het tweede moest ze hallucinant genoeg wel betalen... “Ik voel mij belazerd, ik heb alle papieren, maar blijkbaar volstaat dat niet. Gelukkig heb ik ook de aankoopdocumenten nog, anders had ik helemaal geen zaak.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo