KSD op 17 mei.
Volledig scherm
KSD op 17 mei. © PGA

KS Diest laat ‘paarse dag’ niet onopgemerkt voorbijgaan

DiestKS Diest Secundair & De Kinderkosmos laat de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie - of PAARSE DAG - niet zomaar passeren. Voor deze dag kleurden de twee campussen secundair bijna volledig paars. Ook oud-leerling Sasha Clijnen - finalist bij Mister Gay Belgium - kwam een bezoekje brengen aan de derde graad. Leerlingen konden met hem een babbeltje slaan.

 1. Groen wil maximum snelheid op Tessenderlosesteenweg naar beneden
  Beringen

  Groen wil maximum snelheid op Tessender­lo­se­steen­weg naar beneden

  Op de Beringse gemeenteraad van vanavond zal oppositiepartij Groen het voorstel doen om de maximum snelheid op de Tessenderlosesteenweg in de zone tussen het kruispunt met de Rijsselstraat en het kruispunt met de Sint-Jorisstraat te verlagen naar 50 kilometer per uur. Nu ligt de toegelaten snelheid daar nog op 70 kilometer per uur. De partij wil ook maatregelen invoeren die deze verlaging afdwingbaar maken. Volgens Groen is er bij de buurtbewoners draagvlak voor deze beslissing omwille van de slechte staat van de weg en de geluidsoverlast.
 1. Hoe ex-schepen Ahmet Koç aan lager wal geraakte en nu opnieuw celstraf riskeert: “Hij kampt met een depressie en angsten”
  PREMIUM
  Beringen

  Hoe ex-sche­pen Ahmet Koç aan lager wal geraakte en nu opnieuw celstraf riskeert: “Hij kampt met een depressie en angsten”

  Ex-schepen Ahmet Koç (45) uit Beringen moest zich in de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor inbreuken op de drugswet. Hij werd betrapt met cannabis, GHB, cocaïne en Kamagra-pillen. Maar het gaat al langer slecht met de ex-politicus, die ooit nog raadgever was van vicepremier Vande Lanotte (Vooruit) en schepen in Beringen was. In 2018 overleefde hij nog een aanslag, toen hij vier kogels ontweek.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten.